DET BÄSTA SÄTTET ATT SKYDDAS FRÅN SOLEN

Våren är den bästa tiden att förbereda din terrass och balkong för den kommande semestern. Att välja rätt omslag skyddar mot sommarvärme och duschar, vilket kan frustrera din vilopaus i den friska luften.

Om din terrass eller balkong inte har något tak, är det bästa skyddet som garanterar en trevlig vila med en god läsning, markisen!

Effektivt skydd mot solen

Under semestern är markiser det mest populära fönsterskyddet som ger lite skugga och svalka från den brännande solen och på kvällarna skyddar mot nederbörd. Deras solida konstruktion tål vindbyar och det tjocka tyget skyddar mot höga temperaturer och UV-strålar.

Markiser som ett sätt att värma upp rum

Under en varm dag värmer solens strålar inte bara balkongen utan också husets interiör. Oskyddade fönster absorberar solens strålar och ökar rumstemperaturen med upp till flera grader. Användningen av en markis gör att mindre solljus når inuti, så att huset inte värms upp så mycket. Dessutom neutraliserar markisväven skadlig UV-strålning, vilket ger invånarna en säker vila både under markisen på terrassen och i soffan hemma. Ett förlängt förtält mörknar inte rummet utan blockerar skadliga reflektioner och gör ljuset inuti huset behagligt för ögonen.

Dekorativa element

Markiser för balkongen och terrassen är inte bara en investering i skydd under varmt väder, utan också ett unikt dekorativt element som kommer att återuppliva fasaden på varje hem. Det tillgängliga utbudet av markistyger ger ett brett utbud av val, allt från enfärgade produkter till de dekorerade med klassiska ränder eller blommotiv.

Elektrisk styrning

Markiser kan delas in i två typer, den första manuellt styrd med ett handtag och den andra elektriskt styrd med en speciell fjärrkontroll. Vi kommer att uppnå den andra lösningen genom att utrusta markiserna med ett elektriskt drivsystem. Det är en stor bekvämlighet – markisen utvecklas av sig själv efter att ha tryckt på en knapp på fjärrkontrollen eller valt ett förprogrammerat scenario. Om din markis sträcker sig manuellt behöver du inte byta ut det. Vi kan utrusta nästan varje manuell markis med en elektrisk drivenhet.

Dessutom är markisstyrningen tillgänglig inte bara med fjärrkontroll utan även via en smartphone eller surfplatta. När du kommer hem kan du hantera dina markiser utan begränsningar med det installerade programmet.

Extra utrustning

Markiser utrustade med elektriska drivenheter kan uppgraderas med ytterligare tillbehör som möjliggör optimal användning av väderförhållandena. Solsensorn tar hand om lämplig förlängning av markisen till solens position, vilket ger skugga på balkongen och behaglig svalka i vardagsrummet. Å den andra sidan så stänger vindgivaren automatiskt markisen för att skydda den mot skador under starka vindbyar. Efter att ha upptäckt den programmerade vindhastigheten kommer sensorn att reagera genom att dra tillbaka markisen, även i frånvaro av boende.

När du ordnar en terrass är det också värt att tänka på ytterligare belysning. Du kan fästa en speciell belysningslist på den monterade markisen, som gör att du kan njuta av kvällarna med vänner och familj på terrassen längre. Justering av ljusintensiteten, som i fallet med sol- och vindsensorer, utförs med en programmerad fjärrkontroll eller en smartphone-applikation.

Kontakta oss som dina experter inom markiser i Malmö!