Förbered trädgården och terrassen för sommarsäsongen

Vi har sammanställt tips och tricks för att förbereda din trädgård och terrass för sommarsäsongen.

Redo för grillsäsongen

Nu när det blir varmare ute är det dags att rensa din uteplats från eventuellt ogräs som sticker upp mellan plattorna. Dessutom bör allt rengöras grundligt. Det är bäst att gå uppifrån och ner. Om du inte har rengjort den ordentligt sedan förra gången den grillades måste grillen blötläggas lite. Använd en mild tvållösning och applicera över hela grillen. Låt det vara i cirka tjugo till trettio minuter och skölj allt med rent vatten. Möblerna kan också behöva behandlas med lite tvålvatten. Kuddarna, som nu har lagrats vintertätt i flera månader, kan läggas upp och luftas efter att möblerna har rengjorts.

Ogräset bör rensas i god tid

Ogräs behöver då lite mer uppmärksamhet. Det är bäst att bränna ner det med en ogräsbrännare. För så snart proteinet i växten har gått sönder kommer ogräset att dö och allt du behöver göra är att sopa bort dem så snart allt har svalnat igen. Om du vill att effekten ska vara längre, applicera en svag saltlösning. Alternativt kan du använda vatten med en temperatur på minst 70 grader. Vattna tills ogräset visar tecken på vissnande.

En ångstråle rekommenderas för grundlig rengöring av plattorna. Du kan låna alla dessa enheter mycket enkelt i hårdvaruaffären.

Redo för färska grönsaker

För att förbereda jorden för sådd av färska grönsaker, bör du först lossa jorden – inte gräva upp den helt. Annars kan du allvarligt störa mikroorganismerna i jorden. Då bör du göra en grundläggande befruktning. Använd organiskt gödselmedel och bearbeta det försiktigt i jorden. Din jord är redan redo att producera rikliga frukter åt dig på sommaren.

Sommarsäsongen 2021: Allt klart för barnen

Om du har barn och det finns enheter i din trädgård bör du utföra en liten säkerhetskontroll. Är allt fortfarande stabilt? Efter en kort rengöring är dessa enheter också redo att användas under den varma årstiden.

Skaffa en markis för solskydd i sommar

Kommer du och dina barn få det solskyddet som ni behöver i sommar? Somrarna i Sverige har de senaste åren varit mycket varma och med många timmar stark sol. Detta är skadligt i längden och det kan vara bra att skydda sig ifrån solen och vara i skuggan under perioder. Skaffa en markis du också för att få den skuggan du behöver, hos oss kan du få den markis som passar just dig. Markiser skilljer sig mycket när det kommer till storlekar material och mekaniken. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Om du implementerar dessa tips står inget i vägen för en färgstark familjesommar i trädgården. Ha mycket kul med det!