HUR VÄLJER MAN RÄTT UTEPLATSMARKIS?

Semesterperioden är den tid då vi vill stanna utomhus så mycket som möjligt och njuta av solens strålar. Men överdriven exponering för solens strålar utan tillräckligt skydd kan påverka vår hälsa negativt. Att utrusta din terrass eller trädgård med en markis är en bra idé. Två steg räcker för att du ska kunna koppla av på terrassen.

Mått

Först och främst måste vi ägna särskild uppmärksamhet åt att anpassa markisen till terrassens mått. Om vi vill dra full nytta av fördelarna med vår nya markis bör dess yta vara större än det utrymme det ska täcka. Vi måste mäta det område vi vill täcka. Cirka en och en halv meter bör läggas till de erhållna måtten. Dessutom är det värt att lägga till ytterligare en meter på varje sida av markisen så att det inre av huset inte värms upp på heta dagar. Tack vare detta kommer vi att säkerställa rätt temperatur i rummen.

Färger

Att välja markistygens färg är mycket viktigt. Först och främst på grund av färgens påverkan på vårt välbefinnande och estetiska överväganden. Markisgardin är ett yttre lock, dess färger ska matcha fasaden på byggnaden.

När det utsätts för solen sprids ljuset som passerar genom tyget och gör färgen under markisen varmare eller uppfriskande. Om vi gillar varma färger, låt oss sträcka oss efter nyanser av gult, orange och rött, vilket kommer att värma upp oss och ge mysighet. Kall blå eller kall grön färg kommer att ha en lugnande effekt, vilket ger lite svalka på vårt terrassutrymme. Vitt eller grått är universella färger som bara förändras något.

Oavsett färg som väljs kan vi vara säkra på dess hållbarhet. Tygerna som erbjuds är gjorda av akrylfibrer som massfärgas. Tack vare detta kommer vår markis att vara motståndskraftig mot regn, vind eller stark sol.

Vi bryr oss om den högsta kvaliteten på de erbjudna tygerna, därför de genomgår många tester för att kontrollera färgens hållbarhet och motståndet hos själva materialet mot skador.

Kontakta oss som dina experter på markiser i Malmö!