MARKIS ELLER PERGOLA

Kalenderfjädern närmar sig snabbt och med det varma dagar, vilket verkligen kommer att uppmuntra oss att spendera mer tid på terrassen. En god bok, en varm filt och en kopp av din favoritdryck utomhus är en garanti för en bra helg. För att kunna dra nytta av terrassens fördelar, förutom eleganta möbler och atmosfärisk belysning, är det dock värt att ta hand om lämpligt tak på vårt ”extra” utrymme.

Ett väl valt solskydd skyddar dig inte bara mot solstrålning utan också mot oväntat regn eller vindbyar. Genom att skapa ett mysigt vardagsrum utomhus.

Terrassmarkis

Ett av de mest populära solskydden för terrasser har varit markiser i flera år, som vi kan anpassa efter våra önskemål. Markisen skyddar mot sol och regn. Markisen kan monteras på takbjälkar, överliggare, väggar eller balkonger. Markisen består av en aluminiumkonstruktion, monteringsstång, rullrör, fällbara armar och tyg. Beroende på tygets skydd mot smuts kan vi skilja på tre typer av markiser med en full kassett, halvkassett eller utan kassett.

Alla tillgängliga markiser i vårt erbjudande är utformade efter individuella mått, anpassade till terrassen eller balkongen för att täcka största möjliga område. Markisvinkeln justeras under monteringen och brukar vara 5–50 grader. Markisen kan utrustas med vindsensorer, LED-belysning och strålningsvärme.

Pergolor

En annan lösning som man kan välja att täcka över terrassen med är en pergola. Det är en modern aluminiumkonstruktion med tak och i vissa modeller också med rännor i lockets ben. Pergolor är ett utmärkt val när vi vill skydda mot vinden och när vi vill använda vår terrass efter sommarsäsongen.

Pergolan kan installeras som en fristående struktur eller i anslutning till byggnadsväggen. Välplanerad kan vara en förlängning av vardagsrummet eller ytterligare utrymme i trädgården.

Terrasspergolor från vårt erbjudande ger stor frihet när det gäller val – stil, färg, storlek, tyg som används eller ytterligare tillbehör som: integrerad LED-belysning, värmesystem och ett skjutbart väggsystem.

Kontakta oss som dina experter på pergolor och markiser i Malmö!