VARFÖR ÄR DET VÄRT ATT AUTOMATISERA EN MARKIS?

Markiser skyddar effektivt mot överdrivet solljus, bländande ljus eller oväntat regn. Att hantera markisen, när vi bara har manuell kontroll med en vev, är inte det trevligaste och snabbaste sättet att fälla ut och fälla in markisen. Det är därför vi idag introducerar dig till ämnet automatiserade markiser, tack vare vilket användningen av en terrass eller balkong blir bekväm och trevlig.

Markiser med vev, även om de fortfarande är populära, ersätts allt oftare av automatisering som gör att du kan styra locket med en enda knapp på en fjärrkontroll, smartphone eller surfplatta utan att behöva gå upp. Vädersensorer aktiverar markisen automatiskt vid stark sol och höjer den när vinden är för stark.

Automatisk markisreglering

Terrassautomatisering innebär inte bara komfort utan också optimal användning av väderförhållanden, tidsbesparingar och större säkerhet. Våren är en bra tid att införa förändringar så att du under sommarsäsongen kan njuta av att koppla av på terrassen, och om du åker på semester kan du hantera omslagen på avstånd och inte oroa dig för deras eventuella skador. Att utrusta markisen med radiokontroll är till stor hjälp för äldre och barn. De kommer att kunna använda skuggan på terrassen eller balkongen helt säkert och enkelt med ett knapptryck när som helst.

Solsensorer

Ett av de mest valda elementen inom väderautomation är solsensorer som säkerställer säker användning av strålar under dagen. Radiosolssensorer aktiverar markisen utan att ingripa när insolationen överstiger ett visst gränsvärde. Dessutom kan sensorer kontinuerligt mäta temperaturen inuti huset för att förhindra att markisen vecklas ut när det är kallt inne.

Markiser utrustade med väderautomation kommer aldrig att bli smärtsamma igen när termometern är 34 grader och du måste veva ut markisen.

Vindsensorer

Markisen är ett stort skydd, utsatt för nästan alla vindbyar. Tyvärr är standardmarkiserna inte motståndskraftiga mot starka vindar. Vi måste komma ihåg att dra tillbaka markisen varje gång för att skydda det från skador utifall det börjar blåsa. För att spara tid och arbete är det mycket bra att utrusta markisen med vindsensorer. I händelse av väderändringar och då vid stark vind kommer markisen automatiskt att dras tillbaka. Den batteridrivna radiosensorn kontrollerar ständigt hastigheten med vilken vinden blåser. Efter att ha överskridit den programmerade hastigheten stängs markisen även när ingen är hemma. Tack vare detta behöver vi inte oroa oss för skador orsakade av plötslig vind även när vi är på jobbet och vår markis förlängs.

Ljussensor

Även om markiser perfekt skyddar terrassen och balkongen från solljus, behöver de extra ljus på kvällarna. Ett klick slår på markisens belysning och ställer in rätt stämning så att du kan fortsätta spendera tid på terrassen även på kvällstid.

Markisens utrustning med radiostyrning gör att du kan hantera ljusintensiteten på terrassen eller balkongen utan att flytta från platsen.

Värmekontroll på terrassen

Ett effektivt sätt att utöka användningen av terrassen även till kvällstid under lågsäsong är användningen av infraröda värmare som värmer människor och föremål i den termiska zonen. Viktigt är att vi inte slösar energi varmare, eftersom enheten inte värmer upp luften själv. Kontrollen utförs med fjärrkontrollen. Med ett klick kan vi ställa in värmen till en förprogrammerad nivå och njuta av den trevliga värmen på terrassen.

Kontakta oss som din expert inom markiser i Malmö!