Vertikal markis: skärma av grannarna

Du vill sitta i trädgården och njuta av det perfekta vårvädret, men dina grannar stör dig? Då kan en speciell form av markis hjälpa dig: den vertikala markisen!

Det är det perfekta skyddet för yttre blickar. Den vertikala markisen! Den vertikala markisen kallas ofta också för en vertikal markis, fönstertält eller droppmarkis. Tack vare de otaliga möjligheter som den vertikala markisen erbjuder kan du nu sitta ostörd i din trädgård eller på din terrass och njuta av vädret. Många av dessa markiser är flexibla och kan flyttas fram och tillbaka. Denna markis är också ofta fäst vid fönster. Så de fungerar ibland också som ett slags gardin.

Men den här markisen erbjuder mycket mer än bara en skärm. Tack vare UV-skyddet kan du skydda dig mot solen och överhettning i lokalerna.

Tack vare en speciell typ av tyg har du fortfarande en fri sikt utåt, medan du inte kan se utifrån och in.

Var är vertikala markiser bäst?

En vertikal markis är särskilt lämplig för rum med stora glasfronter, eftersom dessa rum utsätts för starkt solljus på grund av sin höga transparens. Detta kan leda till överhettning i dessa rum mycket snabbare än i normala rum. Tack vare en vertikal markis kan temperaturen hållas på en bekväm nivå.

Vertikal markis som designelement

De vertikala markiserna ger rum med större glasfronter en optisk uppgradering. Istället för att använda gammaldags fönsterluckor kan du uppgradera byggnadens stil tack vare markiser i olika designvarianter.

Det finns möjlighet att installera vertikala markiser på olika sätt. Montering på distanser används vanligtvis, men montering i öppningen av fönstret eller på fasaden är alternativ som också är populära.

Kontakta oss om du också vill ha en markis i Malmö!